Sharp lanceert eerste draadloze Big Pad

25 maart 2016 -

Europe lanceert de PN-70TW3-Big Pad, haar eerste draadloze interactieve flatpanel-display (IFPD).

Met deze Big Pad kan een gebruiker direct deelnemen aan een overleg, zonder eerst een laptop, mobiele telefoon of tablet bedraad aan te hoeven sluiten. De nieuwe 70 inch Big Pad is bovendien de eerste IFPD op de markt met een ‘DICOM emulatie-modus’, waarmee specialisten in de medische sector röntgenfoto’s snel en effectief kunnen beoordelen in groepsverband.

Dankzij MirrorOp kunnen gebruikers draadloos samenwerken door tot wel tien laptops en mobiele devices tegelijk aan te sluiten op één Big Pad. Zo kunnen zij eenvoudig informatie weergeven via het scherm. Sharps toonaangevende infrarood touch-technologie (IR) met tien contactpunten zorgt ervoor dat het touchscreen snel en betrouwbaar reageert op aanrakingen. Dankzij de Direct Drawing-controller kan de gebruiker meteen schrijven en tekenen op de Big Pad, zonder te hoeven wachten tot een externe computer is opgestart.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “Deze nieuwste Big Pad combineert de beste eigenschappen van alle eerdere Big Pads met de mogelijkheid om de Big Pad draadloos te gebruiken. Het scherm is een praktisch antwoord op een dagelijks voorkomend probleem: iemand wil tijdens een overleg een presentatie tonen op een groot scherm dat op zijn of haar laptop staat, maar komt er achter dat deze over een andere videopoort beschikt dan het scherm. Dankzij deze Big Pad kunnen gebruikers eenvoudig en volledig draadloos communiceren. Bedrijven kunnen zich daardoor weer concentreren op hun vergaderingen.”

De PN-70TW3-Big Pad is nu overal verkrijgbaar. In april wordt bovendien een 60 inch model verwacht: de PN-60TW3.

Draadloze verbinding
Dankzij MirrorOp kunnen gebruikers draadloos samenwerken door tot wel tien laptops en mobiele devices tegelijk aan te sluiten op één Big Pad (Windows, Android en iOS).

Direct Drawing
Hierdoor functioneert het scherm als een intuïtief smart board waar gebruikers direct op kunnen schrijven zonder dat daarvoor een externe PC nodig is.

DICOM emulatie-modus
De eerste Big Pad met een DICOM emulatie-modus. Specialisten in de medische sector kunnen hiermee zorgvuldig röntgenfoto’s en radiologische beelden beoordelen.

Pen Digitizer
Met de Pen Digitizer-software kunnen applicaties automatisch detecteren of iemand zijn pen of zijn vinger gebruikt, zonder dat hiervoor instellingen aangepast hoeven te worden en zonder dat het ten koste gaat van de reactiesnelheid van het touchscreen.

Sharp Touch Viewing-applicatie
Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig informatie uit meerdere samenwerkingsprojecten verzamelen, ordenen en van aantekeningen voorzien.

Multitouch met tien contactpunten
De PN-70TW3 is uitgerust met een snel reagerende en intuïtieve multitouch-technologie met tien contactpunten, waarmee vier personen op het zelfde moment op het scherm kunnen schrijven.

Noot voor de pers

Beeldmateriaal kunt u hier downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Nederlandse perscontact van Sharp Electronics Benelux: Margaux Smeets van Wisse Kommunikatie, telefoon: + 31 (0)26 443 1523 of per e-mail: margaux.smeets@wisse-worldcom.nl of met Ronald Huijbregts, Manager Sales & Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux, telefoon: +31(0)306359695 of +31(0)655873695, e-mail: ronald.huijbregts@sharp.eu.

Dit materiaal mag vrij gebruikt worden voor perspublicaties. Afdruk kosteloos, bewijsexemplaar gewenst. Zie voor meer informatie:

www.sharp.nl
www.twitter.com/Sharp_Europe
www.linkedin.com/company/sharpeurope
www.youtube.com/SharpEurope

Over Sharp Visual Solutions

Als innovator en toonaangevende producent van display-technologie biedt Sharp een uitgebreid assortiment display-oplossingen voor elk type professionele toepassing. Van video-wallmogelijkheden en digitale informatievoorziening, tot innovatieve, interactieve touchscreens in het klaslokaal of op de bestuurskamer. De producten van Sharp ondersteunen bij het creëren, beheren, weergeven en delen van informatie. Met Sharp laat iedereen zich inspireren door technologie.

×